De geschiedenis van de Muizenstad

Muizen en de familie Kroon hebben een bijzonder band met elkaar. Dit begon al in de jaren 50 van de vorige eeuw. Toen ontmoette Albert Kroon, meneer de Man, de bedenker van de muizenstad. Meneer de Man was van beroep timmerman en moest een keer op een aantal muizen passen, hij heeft toen wat huisjes getimmerd, en van het een kwam het ander. De paar huisjes werden een stad en de muizen een hele horde. En de muizenstad was geboren. Toen meneer de Man uiteindelijk te oud was voor de muizenstad heeft hij deze verkocht aan Albert Kroon.

Foto van meneer de Man Foto Henk de Man.

Albert Kroon, mag dan niet de bedenker zijn van de muizenstad, hij is wel degene die een breed publiek kennis heeft laten maken met zijn muizenstad in zowel binnen als buitenland. En met veel succes, zelfs het koningshuis is niet voorbijgegaan aan de muizenstad.


Het hele gezin was in mum van tijd verknocht aan de muizen. De kinderen Kroon en de muizen woonden in de beginjaren samen in één wagen, voor ieder was er een ruimte, voorin de jongens, in het midden de muizen, achterin de meisjes. Iedereen groeide op met de aanwezigheid van de muisjes. Heel gewoon.

Lena Kroon, had ook een voorliefde voor de muizen, waar veel vrouwen hard wegrennen verzorgde zij met veel liefde en toewijding de muizen. Ook fokte zij muizen, zij hield de muizenstand goed in de gaten, want als je niet oppast had je er ineens heel veel!

Foto van Albert Kroon Foto Albert Kroon.

Bijna elk kind heeft wel met de muizenstad gereisd in binnen en buitenland, oudste zoon Jan heeft zelfs met vrouw en kind een tournee in Canada gedaan. Verder kon je de muizenstad vinden in de Scandinavische landen, Duitsland, België, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk etc. Tot op de dag van vandaag bezoekt de jongste dochter, Kokkie Kroon samen met haar oom Johny Kroon nog verschillende kermissen in Nederland met de muizenstad. En nog steeds waardeert het publiek een bezoekje aan de muizenstad.

In de muizenstad kan men alle muizenissen even vergeten!